Pokus o rekord v nejdelší mašli.

To tu ještě nebylo! Velikonoční akce - zábava, pokus o rekord a pomoc dětem v jednom.
Přijďte do kulturního domu v Nové Vsi vázat mašle od 9.00

V neděli 8. dubna vypukne v Jeřišně, v Nové Vsi u Chotěboře a v dalších okolních obcích, velká akce, která bude trvat po celý den. Podaří se nám spojit pět obcí velikonoční stuhou? Fantazáci věří, že ano.

Možná, že na první pohled se myšlenka jeví jako bláznivý nápad, ale my jej uskutečníme a pevně věříme, že na to nebudeme sami. Od 9:00 hodin na Vás budeme čekat na určených stanovištích s obrovskou zásobou velikonočních stuh. Každý, kdo za námi přijde, může za symbolickou cenu 3 Kč/m, koupit libovolný počet metrů stuh a navázat je na jednu společnou. Tu budeme navíjet na velkou špulku. Polovinou z částky za každý zakoupený metr stuhy (1,50 Kč) přispějete na konto Pomozte dětem. (Fantazáci prohlašují, že si z výtěžku akce neponechají žádnou částku. Naopak, pokud občané nezakoupí všechny stuhy, Fantazáci zbytek uhradí ze svých prostředků). Aby na výsledku akce měly velký podíl i děti, stanovíme pravidla tak, že kupovat stuhy mohou dospělí, ale navazování bude práce výhradně dětí. Navazování stuh bude trvat až do 14:30 hodin. Pokud se nám podaří navázat úplně všechny stuhy, máme jistotu, že se nám všem společně podařilo uskutečnit nový český rekord. V 15:00 hodin vyjdeme společně se všemi, kdo se k nám připojí po silnici do Malče. Po cestě budeme stuhu ze špulky odvíjet. Ve finále na hřišti v Malči spojením stuh symbolicky spojíme pět obcí - Jeřišno, Čečkovice, Novou Ves, Vísku a Maleč. Spojení obcí bude symbolizovat společnou snahu dospělých a dětí pomoci znevýhodněným dětem. Děti navíc svázáním tak dlouhé stuhy vytvoří český rekord, který bude i oficiálně zaregistrován. Bezpochyby budou jedinou partou dětí v republice, kterým se podařilo spojit stuhou pět vesnic. Stuhu pak namotáme zpět na špulku a věnujeme ji do pelhřimovského Muzea rekordů a kuriozit, kde ji uvidí velká spousta návštěvníků z celé republiky i z ciziny a na popisce si budou moci přečíst, kdo tento rekord dokázal vytvořit.

Nejlepší nakonec! Akci bude sledovat Česká televize, regionální televize a rozhlas a agentura Dobrý den Pelhřimov!

Tyto webové stránky využívají soubory cookies pro vylepšení funkcí webových stránek, analýze využívání webových stránek a cílení na návštěvníky stránek.