Závody rychlostních motorek - Pavel Kubera - info

Dobrý den, Ahoj...

po vyčerpavajících závodech na dráze v Maďarsku, kde jse nám podařilo naměřit v depu neskutečných 38 stupnu doháním celé pondělí spánkový deficit a až pozdě v noci píši tento report:

Druhé závody o pohár CEPSA na maďarské dráze - tentokrát opět jako v loňském roce v neděli, tento netradiční termín sice ubral na návštěvnosti, která je v letošním roce poněkud slabší a to nejen kvůli počasí (na konci května jsou v této obalsti časté přívalové deště) ale i díky hluboké ekonomické krizi do které Maďarsko upadá (přesněji úplně zapadlo :-( ). Nicméně i vtěchto těžkých časech jsi cca tisícovak skalních příznivců našla cestu popdpořit své favority v jednotlivých třídácj, kterých je v Maďarsku opravdu požehnaně. Úvod závodu patřil sobotnímu odpolednímu volnému treninku, kde se o velkou senzaci postaral domácí závodní Lesce Donát Daniel, který na své upravené Suzuki GSXR zajel bez použití přeplňování ve třídě D1000+ (neskutečně upravené litrové stroje s převahou Suzuki a Kawasaki) zajel čas 8,96 sec. Nám se uvodní jízda za použití úplně nové spojky nevydařila a já v zájmu záchrany startovacího zařízení raději zaklapl - neb jsem se vyřítil přímo na něj (viz. foto). Po úpravě spojky jse nám podařilo zajet 9,9 sec bez plynu. Před večerní družbou se sousedním teamem Vargy Sandora Czaby (kde porběhl košt PLUM palinky :-) ) jsem s mechanikem ještě udělal kompletní servis a moto bylo naprosto připravené na první uvodní kvalifikaci. zde jedna jízda bez NX za 9,7sec a ta další z již aktivovaným plynem za 9,140 sec (v této jízdě jsem poprvé v kariéře překonal 6sec hranici na 200 metrech a to těsně 5,99 sec). To byl výborný impuls, povedlo jse nám ráno opět posunout rekord. Chuť stlačit tento čas pod vysněných děvet sekund byla obrovská a na druhou kvalifikaci, jsme upravili náběh a aktivaci přeplňování motoru na kratší čas po staru, což jse projevilo sice neskutečným zrychlením - bohužel jsem po zvednutí motorky viděl moc dlouho modré nebe a musel jsem zaklapnout plyn a i pře to výsledných 9,24 bylo dobrou náplastí na promarněnou jídzu za překonáním devíti sekund. Ve finále na nás čekal dloholetý kamarát Tommy Naggy a já jsem v nejlepší jízdě dne vyhrál s časem 9,041 sec, maďaři šílej a radostné pokřiky a mávání diváků při návratu zpět do depa bylo velkou odměnou za další posun maďarského rekordu směrem dolů. Chybělo málo a byl splněn cíl letošní sezony - zlomit děvět sekund, nevyšlo nevadí. Byl to nádherný víkend plný adrenalinu a já si ho nesmírně užil za což touto cestou děkuji zbytku teamu, který pro tento závod měl složení: Vašek Zoubek (Start Mechanik) a Petr Čeh (Papparazzi a Mechanik). Další závod nás čeká za měsíc v Holandském Drachtenu.


AKCE: Zejména mezinárodní závody dragsterů v Bechyni budou vrcholem domácí sezony - takovou šou plnou adrenalinu v ČR jinde ani jindy už neuvidíte....


S pozdravem

Pavel Kubera
+420 603 436 261
+420 724 793 707
www.czechrocket.cz
www.dragbikes.cz
 

Tyto webové stránky využívají soubory cookies pro vylepšení funkcí webových stránek, analýze využívání webových stránek a cílení na návštěvníky stránek.